Články

Zabiják plevele z bílého octa: Jednoduchý dvoukrokový návod

nevzhledně, brání rostlinám růst, ale především je jeho odstraňování doslova otrava. Jaký prostředek vám při odplevelování ušetří čas i peníze?

Poznáte virózu jahodníku? Musíte zakročit již nyní, nebo vám zdeformuje jahody

i vůni a ještě k tomu vysoký obsah vitaminů, minerálů a vlákniny. Jen pozor na nebezpečné virózy! To by mohlo úrodu této laskominy snížit či zcela zlikvidovat.  

Přišel čas vysadit dvouletky: přehled těch nejkrásnějších a zcela nenáročných

jejichž doba od vyklíčení po ukončení rozmnožování trvá dva roky. Když dokvétají cibuloviny, ale ještě nezačaly kvést letničky, je čas přesně pro ně! Pokud máte na zahradě vizuální díru po jarních rostlinách, vysaďte tam dvouletky. Jsou vhodné i k řezu. Nejlépe se hodí do bezúdržbové a přírodní zahrady.

Peťour: nenáviděný plevel je ve skutečnosti zázračná léčivka. Jak s ním naložit?

se k velmi zajímavé a rozšířené rostlině. Prý plevel, ale není to jen tak. Často je uznáván i jako univerzální léčivka. Neváhejte a využijte jeho blahodárné účinky!

Jak vytvořit úžasnou zeleninovou zahrádku za jeden víkend ještě během června?

a možná máte pocit, že jste toho na zahradě dost prošvihli. Nezoufejte, ještě během června si můžete založit úžasný zeleninový záhonek a zvládnete to za jediný víkend. Poradíme vám, jak na to.

Leonardo Plus: Už 50 let pomáhají Lékaři bez hranic tam, kde je to potřeba

Tedy v zemích zasažených válečným konfliktem, epidemiemi nebo přírodními katastrofami. Své pracovníky humanitární nezisková organizace posílá také do míst, kde zdravotní péče chybí. Pravidelně se na mise vrací také někdejší prezident České lékárnické komory farmaceut Stanislav Havlíček. Připravila Andrea Skalická.

Natura: Fotovoltaika má budoucnost, uznává ministr Havlíček. Vláda ji ale podpořila méně než jiné zdroje

Poslaneckou sněmovnou prošla ve druhém čtení novela zákona o podporovaných zdrojích energie (POZE). Zákon je klíčový pro výstavbu a provoz obnovitelných zdrojů. Ačkoliv vláda navrhla nižší podporu pro solární elektrárny, vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu a také dopravy Karel Havlíček (za ANO) uznal, že slunce bude v budoucnu dominantním zdroje energie v Česku.

Meteor o vyhynutí neandrtálců, divokých kočkách a letu much

Poslechněte si:01:35 Vyhynuli neandrtálci kvůli přepólování Země?18:50 Objev nemoci AIDS24:03 Vrací se divoká kočka?34:35 Poznají se koně v zrcadle?41:58 Mají mouchy gyroskop a rychloměr?

Květopas dokáže zničit až 80% úrody jahod! Prohlédněte poupata, jinak bude pozdě

nosatců, což je i na první pohled zjevné, který si pochutnává na stopkách květních poupat. Tím pádem pak vadnou a je po legraci. No, po legraci, po úrodě!

Co udělat, aby letničky vydržely nádherné a obsypané květy až do podzimu?

zahradě i na terasách zajistí nejpestřejší paletu barevných květů. Většinou je využíváme k dekorativním a okrasným účelům v jednom vegetačním období, a to nanejvýš něco okolo deseti měsíců. Během své sezóny stihnou vyklíčit, postupně vyrůst, vykvést, přinést semena a odumřít.

Černá včela: Do Česka se vrátila po sto letech. Může být nebezpečná?

sama svým zjevem a projevem nebudí právě důvěru. Máme důvod se této velké tmavé samotářky obávat?

Které trvalky patří do stínu a které na slunce. Nemáte to obráceně?

že je nemusíme sázet každý rok znovu. Před zimou se zatáhnou pod zem a na jaře znovu vyraší, aby nás opět potěšily krásnými květy. Nepotřebují ani žádnou zvláštní péči, stačí jim vybrat správné stanoviště. A to je skutečně klíčové.

Tři smrtelné hříchy při pěstování jahod. Co nesmíte udělat, chcete-li sklidit?

žádné obří rostliny, a tak je můžeme zasadit do zahradních spirál a pyramid nebo třeba do nádob na balkoně. Aby ale dobře prospívaly a bohatě plodily, musíme se vyvarovat základních chyb. Kterých se dopouštíme nejčastěji?

Pět nejkrásnějších kvetoucích letních keřů pro vaši zahradu

oblíbených kvetoucích letních keřů. Máme velkou zahradu, sama musím uznat, že krásnou. Ale té práce okolo… Navíc je kaskádovitá a s prckem toho moc na ní nepodělám. Do toho má můj chlap ruce doleva co se zahrady týká. Kombinace tudíž nic moc.

Máme rádi zvířata: Reportáž o papouškovi kakadu, co má rád pantofle a dokonale hlídá

Dále magazín Máme rádi zvířata přináší informace o tom, že klíšťata můžou způsobit chudokrevnost nebo žloutenku, a také rozbor jednoho přísloví o sokolech.

Zasaďte ke kořenům maliníků fazole.Tento skvělý trik prospěje oběma rostlinám

by je nemiloval! Na zahradě si je může vypěstovat každý a je to docela snadné. Maliník je totiž velmi odolný. A to až tak, že se může nekontrolovaně rozrůst po celé zahradě.

Co můžeme udělat pro jahodníky v době květu: Drobnost, která výrazně zvýší úrodu

plné chuti jsou vždy nejlepší čerstvě utržené. Receptů na dezerty i knedlíky máme požehnaně, ale napřed se musíme postarat o jejich kvalitní růst i kvetení. Ať už se těšíte vy sami, nebo chcete dopřát jahodové dobroty vašim ratolestem, jahodníkům je potřeba věnovat dostatečnou péči, abychom se za měsíc nebo dva mohli těšit z bohaté sklizně.

Pěstování letniček: Jak nejlépe zkombinovat druhy na záhoně i v truhlíku

v záhoně nebo v truhlíku? Sáhněte po jednoletých letničkách, které vás rozhodně nezklamou. Jak si je vhodně nakombinovat a jak o ně pečovat, aby dělaly radost až do podzimu?

Letničky pro nezkušené a roztržité pěstitele: Tyto se vám zničit nepovede!

pravidelného zalévání, hnojení, plení a zastřihávání. Máte pocit, že to při své lenosti a zapomnětlivosti nezvládnete? Zkuste zkrášlit zahradu takovými letničkami, které zvláštní péči nepotřebují.

Jaké bude počasí v první půlce června a jak tomu uzpůsobit činnosti na zahradě

počasí bude stále pokračovat. Užijeme si letních, ale také deštivých dnů. Jaké práce na zahradě si nachystat?

nejnovější 139 140 141 519 520 521 nejstarší
© Aleš Kyral 2007 - 2024                 DONATE / příspěvek na provoz stránek