Články

10 základních druhů plevele: Jak je poznat a jak proti nim efektivně zasáhnout

téměř nadlidský úkol, a tak je dobré vědět, jak na něj. Jednoduchá základní rada zní, že bychom neměli nic zanedbat. I z péče o naše zdraví dobře víme, že prevence je lepší než následná léčba a stejně to platí i v tomto případě. Naučme se plevel rozeznávat a bojovat proti němu v samém počátku jeho usazování se na našem pozemku. 

Nejkrásnější květiny pozdního léta: Mečíky s obřími květy

naopak. Vypěstovat je krásné do vázy je však pro zkušené pěstitele radostí a pro začínající nevšední výzvou.

Tohle hnojivo ze skořice zachrání rostliny před horkem. Žluté listy zmizí

Skořicové hnojivo, které nejenže obnovuje zdraví vašich rostlin, ale také pomáhá eliminovat nežádoucí žluté listy. Objevte tajemství tohoto přírodního zázraku, který zachrání vaše rostliny před vysokými teplotami a poskytne jim potřebnou výživu pro krásný, zelený a zdravý růst.

Papriky: Tento běžný nápoj dodá plodům chuť i šťavnatost. Máte ho nejspíš doma

více paprik, nebo prostě jen chcete sklidit rekordní úrodu? Pro všechny případy je tady jedna dobrá rada: kupte paprikám pivo a uvidíte, co to s nimi udělá. 

Zapomenuté keře našich babiček: Vypadají nádherně a nesou nevšední ovoce

ovoce nepěstuje ve větším rozsahu a proč není v nabídce obchodů? Někdy za to mohou speciální nároky druhů, někdy obtížnější sklizeň, jindy neznalost. Stojí za to se s nimi blíže seznámit, neboť obohatí zahradu i jídelníček.

7 rostlin, které milují hnojivo z droždí: Papriky jsou jen jednou z nich

doslova nakynula? Pak bude tou nejlepší volbou hnojivo z droždí. Není to vtip, právě tato surovina, nezbytná v pekařství a v kuchyni obecně, může pomoci i zahrádkářům k ještě větší úrodě. Které rostliny milují hnojivo z droždí?

6 mýtů o trávníku: Pokud jim věříte, vymstí se vám to. Podívejte

zelený koberec? Péče o trávník vyžaduje některé osvědčené metody, ovšem kolují i mnohé nebezpečné mýty, které by ho mohly značně poškodit. Těm se raději vyhněte!

Nejkrásnější stálezelené keře do stínu i na slunce: Tyhle vydrží skoro všechno

za celý den přímé sluneční paprsky nedopadnou? Ať už je to jakkoliv, pro každý pozemek je možné najít krásné stálezelené keře, ozdobné jak listem, tak i květem nebo barevnými podzimními variacemi. Stačí si vybrat a sáhnout po tom správném. Poradíme vám, jak na to. 

Nejkrásnější živý plot: Brsleny rostou bleskem a jsou nádherné po celý rok

je sen mnoha z nás. Pak ale můžeme brzy také zjistit, že času na její údržbu není tolik, kolik bychom si přáli. V tu chvíli přijdou vhod rostliny, které se o zahradu vlastně tak trochu postarají za nás. Jednou z nich je nenáročný brslen, který může posloužit buď jako půdopokryvná rostlina, ale snadno vytvoří i krásný živý plot. 

Jak zabránit plevelu, aby se uchytil v trávníku: 3 triky zkušených zahradníků

těšili a už je tady: kousek zahrady se proměňuje k zelenou oázu dokonalosti. Nově zasetý trávník už raší – jenomže s ním i nevítaný plevel. Co s tím a jak takovému nemilému překvapení zabránit? Zkušení odborníci v tom mají jasno. 

Kalina: 5 nejkrásnějších druhů s obřími květy. Nádherné a téměř bezúdržbové

který jí dodá strukturu a dynamiku. Chceme-li navíc takový, který vyžaduje celkem minimální péči, je dobré vybrat druh, jenž je v naší přírodě odnepaměti. Například kalina je vždy vynikající volbou. 

5 nejkrásnějších trvalek našich babiček, které kvetou v pozdním létě

i pozdě v létě? Pěstujte kvetoucí trvalky, které vás svými květy oblaží i v tomto období.

Nejurputnější plevel: Teď se šíří semeny a vyklíčí klidně až za rok. Zasáhněte

jen ta, která je pečlivě upravená a bez zbytečného plevele. Nějaké té malé rostlince se nikdy neubráníme, ale musíme si dávat pozor na urputné druhy, které se šíří rychlostí blesku a zaplavují nejen naše, ale i sousedovy pozemky. O které plevele se jedná a jak zabránit jejich rychlému množení? 

Jak udělat stín: 5 chytrých tipů, jak přežít na zahradě i ve vedru

potřebujeme ukrýt před přímými slunečními paprsky. Není to ale přece důvod trávit léto v domě. Pod dobře vybraným slunečníkem vám bude příjemně na balkoně nebo zahradě s pár stromy.

Mečíky: Většina lidí dělá 3 zásadní chyby při jejich pěstování. Děláte je taky?

k tomu je vhodné je pěstovat na záhoně v užitkové, skrytější části zahrady – rostlina s odřezaným květenstvím nevypadá příliš esteticky.

Světlo, stín a polostín na zahradě: Většina lidí to neumí rozlišit. Co vy?

A co kam vysadit? Květiny vám spoustu chyb odpustí, světlo ale ne! Najděte jim v zahradě krásné místo přesně pro ně, kde budou mít to, po čem touží. 

3 geniální metody, jak udržet vosy mimo vaši zahradu. Tyhle věci nesnášejí

zahrady. Jak se tohoto bodavého hmyzu zbavit přírodní cestou? Poradíme vám.

10 rostlin s magicky černými květy: Můžete je mít na své zahradě. Podívejte

šokovat i ve vaší zahradě? Je jich celá řada, jedna svůdnější než druhá. Objevte deset ohromujících, a přitom u nás běžných rostlin, které svými temnými květy přinesou do vaší zahrady zvláštní a tajemnou atmosféru. 

Zklamání z letošní úrody kanadských borůvek? Možná děláte zbytečné chyby

stagnuje a oproti minulým létům jste se letos dočkali jen malé úrody? Možná děláte v pěstování některé zbytečné chyby. Které to jsou?

V srpnu vysejte šruchu, hrášek, ředkvičky nebo rukolu. Za pár dní budete sklízet

péči věnovanou zahradě. I na sklonku léta však můžete zasít další úrodu, ačkoli je třeba vybírat jen vhodné druhy zeleniny.

nejnovější 4 5 6 519 520 521 nejstarší
© Aleš Kyral 2007 - 2024                 DONATE / příspěvek na provoz stránek